هوش مصنوعی به سیستمهایی گفته میشود که میتواند واکنشهایی مشابه رفتارهای هوشمند انسانی از جمله درک شرایط پیچیده، شبیه سازی فرایندهای تفکری و شیوههای استدلالی انسانی و پاسخ موفق به آنها، یادگیری و توانایی کسب دانش و استدلال برای حل مسایل را داشته باشند.
گسترش دانش در حوزهٔ پزشکی و پیچیدگی تصمیمات مرتبط با تشخیص و درمان - به عبارتی حیات انسان - توجه متخصصین را به استفاده از سیستمهای پشتیبان تصمیم گیری در امور پزشکی جلب نموده است.
به همین دلیل، استفاده از انواع مختلف سیستمهای هوشمند در پزشکی رو به افزایش است، به گونه اى که امروزه تأثیر انواع سیستمهای هوشمند در پزشکی مورد مطالعه قرار گرفته است.
به زبان سادهتر میتوان آن را تقلید یک ماشین از رفتار هوشمندانهی انسان دانست
آیندهی هوش مصنوعی:
برخی هوش مصنوعی را به عنوان تهدیدی برای جامعهی جهانی تلقی میکنند، از نظر عدهای پیشرفت هوش مصنوعی میتواند باعث خودسر شدن آن و عدم فرمانبرداری از انسان شود، از آنجایی که هوش مصنوعی میتواند بیاموزد و تصمیمگیری کند و از طرفی خستگیناپذیر است شاید بتواند در آینده به یک نیروی افسار گسیخته تبدیل شده و دیگر از انسانها نیز فرمانبرداری نداشتهباشد.
اما معتقدیم استفادهی صحیح از چنین دانشی میتواند آیندهی روشنی در برابر دیدگان انسان گشوده و آیندهی به مراتب سادهتر و حتی هیجانانگیزتری را برای انسانها رقم بزند!
هوش مصنوعی به هوشی که یک ماشین در شرایط مختلف از خود نشان میدهد، گفته میشود. بیشتر نوشتهها و مقالههای مربوط به هوش مصنوعی، آن را به عنوان دانش شناخت و طراحی عاملهای هوشمند» تعریف کردهاند.
یک عامل هوشمند، سیستمی است که با شناخت محیط اطراف خود، شانس موفقیت خود را پس از تحلیل و بررسی افزایش میدهد.
امروزه تکنولوژی تغییرات شگرفی در دنیای ما ایجاد کرده است. ماشینها دیگر نیازی به بنزین ندارند. عملکرد لوازم برقی خانه وابسته به فرمانهای صوتی است. ده هزار آهنگ روی یک ساعت مچی جا میگیرند. همه اینها )و خیلی بیشتر( نشانههای تغییر الگوی تکنولوژیکی بعدی یعنی هوش مصنوعی است. نرمافزارها از موتورهای باینری غیرقابل انعطاف به سیستمهای یادگیری که تنها محدود به تصور انسان هستند، تکامل یافتهاند.
صنایع بازمانده از این تکنولوژیها هم اکنون در حال تغییر هستند. بهتدریج بازدهی و کارآمدی صنعتها افزایش مییابد. آخرین صنعتی که پذیرای هوش مصنوعی شد، ساخت و ساز است.
ساخت و ساز فرآیند هماهنگ کردن افراد، ابزار و مصالح برای ساخت ساختمانها، تونلها، پلها و غیره است. تکنولوژی از دیرباز نقش مهمی را در این صنعت بازی کرده است که بر فرایندهای پایهای مانند طراحی سازه، نقشهکشی و پخش اطالعات تأثیر بسزایی گذاشته است. با وجود تمام تالش انجام شده برای آمادهسازی پروژه اما از تکنولوژی بسیار کم بهره گرفته شده است.
دو شرکت انویدیا (NVIDIA) و کوماتسو (Komatsu) همکاری جدیدی آغاز کردهاند تا سیستمهای هوش مصنوعی را وارد حوزه ساختوساز کنند. از این سیستمها در پروژههای عمرانی استفاده خواهد شد. شرکت کوماتسو یکی از شرکتهای بزرگ و فعال در عرصه تولید ماشینآلات و ابزارهای صنعت ساختوساز است. آنها انویدیا را بهعنوان شریک جدید خود انتخاب کردهاند تا پروژهای جدید را کلید بزنند. در این پروژه از هوش مصنوعی در پروژههای ساختوساز استفاده میشود تا هم امنیت فضای کار تضمین شود هم بهرهوری پروژه بهبود یابد.
در این همکاری، کوماتسو از GPUهای (واحد پردازش گرافیکی) شرکت انویدیا برای تصویرسازی و تحلیل تمام پروژههای خود استفاده خواهد کرد. پلت فرم هوش مصنوعی جتسون (Jetson) انویدیا بهمثابه مغز هسته پردازشی ماشینآلات سنگینی عمل خواهد کرد که در پروژههای عمرانی و ساختوساز بهکار گرفته شدهاست. تمرکز اصلی این پروژه جدید هم روی بالابردن امنیت در محل کار و البته بهبود بهرهوری است. بدینترتیب دوربینهای نصبشده روی ماشینآلات کوماتسو اطلاعات را به پلتفرم جتسون منتقل میکند. به کمک این دوربینها میتوان در نمایی ۳۶۰درجه هر ماشین یا انسانی را در محل انجام پروژه شناسایی کرد و از هرگونه حادثه احتمالی و بروز خسارت و تلفات جلوگیری کرد.
جنسن هوانگ (Jensen Huang) موسس و مدیر ارشد اجرایی شرکت انویدیا در این رابطه اظهار داشت: هوش مصنوعی روزبهروز بیشتر در صنایع و زمینههای مختلف بهکار گرفته میشود و حالا باید از آن در ماشینآلات سنگین عمرانی استفاده کرد. ماشینآلات در آینده هرآنچه در اطرافشان اتفاق میافتد را درک خواهد کرد و به انسانها کمک میکند در محیطی امنتر به کار مشغول شده، بهرهوری بالاتری داشته باشد. صنایع ساختوساز و معدن میتوانند از پیشرفتهای موجود در حوزه فناوری بهخوبی استفاده کنند.»
بهعلاوه، کوادکوپترهایی به محل اجرای پروژه ارسال میشود که دادهها را بهطور همزمان برای پلتفرم هوش مصنوعی جتسون ارسال میکند. به کمک این دادهها میتوان به بررسی روند پروژه و برآورد هزینهها پرداخت. درضمن با این دادهها میتوان تعامل نیروی انسانی با همدیگر و با ماشینآلات را هم بررسی کرد.
کارگاههای ساختمانی، محیطهای نیمه سازمانیافته بینظمی هستند که سر و صداهای زیادی ایجاد میکنند و در آنها انبوهی از ابزار و مصالح وجود دارد. با این که نتیجه نهایی این تالشها تقریباً همیشه مفید و زیباست، اما این فرایند معموالً بسیار ناکارآمد است. در واقع هزینه 90 درصد پروژههای ساختمانی بزرگ در آمریکای شمالی، 80 درصد بیشتر از بودجه تعیین شده
است.
دلیل وجود متغیرهای گیجکننده مختلفی است که معموالً در یک پروژه چند ساله وجود دارند و برآوردهای آنالیزی را تقریباً غیرممکن میسازند.
اما به لطف پیدایش هوش مصنوعی، این مسئله دیگر وجود نخواهد داشت اما چگونه؟
با هوش مصنوعی، کارگاه ساختمانی به نقشهای زنده و پویا تبدیل میشود. به این طریق کامپیوترها وقایع را تشخیص میدهند، شاخصهای کلیدی عملکرد )KPIs )را ثبت و به اشتراک میگذارند و اقدامات اصالحی ام را پیشنهاد میدهند.
5 زمینه که هوش مصنوعی میتواند نقش بسیار مهمی در آنها ایفا کند، به شرح زیر هستند:
1 .امنیت- با تحلیل نوارهای ویدئویی، هوش مصنوعی میتواند در صورت اختالل در امنیت، هشدارهای بهموقعی دهد. این اختالالت شامل روشهای استفاده از ابزار و تجهیزات و نقض گواهینامههای معتبر استفاده از آنها باشد. این هشدارها در صورت عدم استفاده از PPE( کالههای ایمنی، جلیقه، عینک ایمنی یا دیگر چیزها( هم فرستاده میشوند. کنترل هوشمند خطاهای انسانی را حذف و از خطرات ناشی از نبود ایمنی زمان سر و کار داشتن با ماشینآالت سنگین، جلوگیری میکند.
2 .تحلیل و کنترل برنامه زمانبندی زمان واقعی – در صورتی که صدها فعالیت همزمان در برنامه وجود داشته باشد، تقریباً غیرممکن است که با استفاده از ابزار سنتی همه کارها بهموقع انجام شوند. هوش مصنوعی امکان نظارت بر برنامه زمانبندی، کشف بینظمی ها و امکان انجام فعالیتهای جبرانی در زمان واقعی را فراهم میکند. هوش مصنوعی همچنین میتواند منابع آموزشی را از پایگاه داده بازیابی و به حل مشکل کمبود کارگر ماهر که صنعت ساختمانسازی با آن روبروست، کمک کند.
فعالیتهای جبرانی در زمان واقعی همچنین عامل مهمی برای اقدام سریع یا برنامهریزی دوباره فراهم میکنند. یک مدیر پروژه با بهرهگیری از هوش مصنوعی میتواند در یک زمان، همه جا حضور داشته باشد. با استفاده از یک اپلیکیشن موبایل، مدیران پروژه میتوانند با افرادی که به تازگی استخدام شدهاند، آشنا شوند، یک پروفایل به سیستم اضافه کنند و کارهایی را که کارگران جدید ام است انجام دهند، ابالغ کنند. عالوه بر این، از تکنولوژی هوش مصنوعی میتوان برای لیبل زدن به ابزار استفاده کرد تا پیدا کردن آنها راحتتر شود.
3 .بودجهها و صورتحسابها- هوش مصنوعی قادر است فعالیتهای انجام شده در کارگاه ساختمانی را با صورتحسابهای صادر شده مطابقت دهد.
4 .برآورد و آنالیز عملکرد- هرچه دادههای بیشتری در اختیار هوش مصنوعی قرار گیرد، تصمیم گیریهای آینده بهتر خواهند شد. مدیریت محل و کاهش خطر هم برای پروژه فعلی و هم پروژههای آینده مفید خواهد بود. گردآوری دادهها از صدها سایت،
معیار سنجش دقیقتری برای برنامهریزیهای آینده فراهم میکند. وقتی بودجه بندی بهصورت دقیق انجام شود، تعداد پروژههایی که صنعت ساختمانسازی قادر به انجام آن است نیز افزایش خواهد یافت.
5 .مدلسازی اطالعات ساختمانی )BIM -)نقشه های معمول پروژههای ساختمانی قبل از پروژه ساختمانی کشیده میشوند و فقط گاهی )و بهصورت دستی( با تغییر شرایط سایت، بهروز میشوند. حال آنکه نقشههای مبتنی بر هوش مصنوعی متشکل از دادههای مربوط به مصالح، کارگران، ابزارآالت و تجهیزات، خاک و حتی شرایط آب و هوایی هستند. این نقشهها خروجیهای بهینه تری را ارائه میدهند.
دیجیتال مارکتینگ چیست؟ وتاثیر و کاربرد ان در شغل شما
هوش ,مصنوعی ,استفاده ,پروژه ,یک ,انجام ,هوش مصنوعی ,استفاده از ,است که ,را به ,از ابزار
درباره این سایت